" F l o w e r "

Mrs Flower "Cikdayahh"

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here

<




Bagai kacang lupakan kulit}
Sunday, December 23, 2012 | 3:07 AM | 0Comment

Assalamualaikum.

Time for update entry baru,hehe. Aku nak cita something ni. Act aku rindu sangat dekat MR A ny. Tetiba ja rsa mcm ni. Dulu MR A la yg slalu buad aku happy,aku sayang kat dia. Tapi msa aku dok kwn dgn dia,dtg sorang hamba Allah ni pulakk,MR B. MR B ni satu batch dgn MR A,nak kata kwn tu kwn jugakk la,mybe satu geng kot. Dia dah curi hati aku. Like seriously aku sayng gila kat MR B ni,lebih dari MR A. Tapi MR B ni layan aku tak mcm MR A. Tapi  apa yg MR B buad kat aku even sakitkn hty aku pon aku tak rasa apa,coz syg dah ttup smuanya. Oleh itu,aku tak layan MR A dah. Dulu bla ada text dari MR A,aku akn exited nak blas,but bila dah ada MR B aku lupa dia. Bak kata pepatah kacang lupakan kulit.


Berbulan2 kemudian aku still brkawan dgn MR A n B,tapi tak tao kenapa MR B layan aku biasa2 ja, tak semesra  dulu,sedih tak pyh cita ar,mmg sedih sungguh! Bila dia dah buad mcm tu kat aku,lama2 aku rasa dah hilang syg kat dia. MR A pun bila kau tak layan mybe dia pun rasa dah benci kat aku kot kan. Dia pun dah lama tak text aku. Dua2 aku hilang. Mmg padan muka aku kan! Hurm! Satu hari tu aku ambil kptusan utk straight to the point la dekat MR B. Aku kata dia dah banyak berubah,and aku gtw dia yg aku dah tak syg kat dia. But! Dia kata dia still syg kat aku,and dia mnx maaf. Tapi hati aku dah tak da ruang utk dia. Aku dah tak dpt syg dia mcm dulu dah. Sorry MR B!



MR A pulakk memang dah lama tak cntact aku. Rindu dia sangat2. Last msg pun masa ary pertama ia nak SPM tu. Aku bukan sengaja tak nak wish Gud Luck tuk dia. Tapi aku ada sebab yg tersangatlah private. Tak boleh nyatakan disini,hehe. Dia msg aku mlm tu,aku balas mau tak mau jea lah. Mybe dia pun tertunggu2 msg dari aku kot. Masa dia msg aku tu aku just ckp gud luck jea,tak da kta2 semangat yg laen pun. Aku tau msty dia terasa hati. Tapi aku nak dia keluarkan kata2 keramat,that’s “Kenapa ni” or something like that lah. Aku nak tanya dia soalan yg sangat private,aku nak dia admit apa yg aku tnya tu. Aku nak pngakuan pasal kes yg aku dengar dri kwn2 aku. Aku kecewa jugak pasal tu. Tapi tak da pun kata2 tu. Dia kata dia nak tido,aku pun “Oke”, just itu jea. Kalau sapa2 pun msty sakit ty kan. But! Wht ever lah! Aku tak kesah masa tu, aku pun malas nak push dia,sebab esok kan tu dia nak perah otak utk masa depan dia. So! I give him space n time.


Sampai sekarang tak da khabar dari dia. Bila aku stalk fb dia tengok2 Ya Allah,Ya Rahman,Ya Rahim. Bagai kaca di hempas dari tinggkat 44 lah hati aku ni dia dh ada someone yg dia syg. Ohh My God! Bersayang2 lagi. Sakitnya hati. Hurm! Patut lha tk da khabar berita lansung. Dah lupa aku rupanya. Bertakung jugak air mata ni. But tak jatuh kelantai rumh aku pun,aku pun harus lupakan dia lah. Tapi dua-tiga hari lepas,tiba2 ja rsa rindu kat dia. Nak text aku rasa mcm perigi cari timba,kena pulak nnti aku kena pleankung dgn makwe dia,tak ke naya aku. Tapi salah aku jugak bila dah ada yang laen aku lupa dia. Mmg tak guna kan! Sekarang aku dah tak kwn dgn sapa2 dah. Tapi aku tak rasa sunyi pun,sebab aku ada kawan2 n Allah. Apa2 pun aku mengadu dekat Allah. Rasa tenang sangat.

Takpa lah,mybe ada hikmah di sebalik semua ni kan. Tak pa2 banyak lg kumbang kat dunia ni kan. It’s okey. That’s all. Act aku tulis banyak lg,hehe. Time’s up. Thanks for reading peeps.