" F l o w e r "

Mrs Flower "Cikdayahh"

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here

<




Terima Kasih ALLAH :)}
Sunday, May 11, 2014 | 6:22 AM | 0Comment




Alhamdulillah segalanya dah selesai. Tamat sudah aku dekat sekolah menengah. Dah lama tak update. Pasal result aku, mmg gempak. Terima kasih pada Allah, keluarga dan cikgu2 yg mengajar aku. Tak sangka boleh jadi pelajar cemerlang sastera and secara automatiknya muka aku akn masuk majalah sekolah tahun 2014 dengan tittle "PELAJAR CEMERLANG" huhu. Segalanya atas hasil titik peluh dan usaha aku, juga cikgu aku yg tak jemu mengajar semua yang aku tak faham. Ibu aku sentiasa doakan yang terbaik utk aku. Tanpa dia,siapalah aku. Tanpa dia, tak berkat hidup aku. Terima kasih Allah, Dia yang paling utama, tanpa Allah aku takkan berjaya.

Ok! Lepas dapat result, opcoss la akan isi pelbagai borang online mahupun tulis. Firstly, aku isi UPU, utk ke IPTA atau poli. Then aku isi maktab. Act! aku tak minat lansung nak jadi cikgu. Tapi tu semua harapan mak aku. Dia nak aku jadi cikgu. Hmm! Takpa aku ikut ja,mungkin tu yg terbaik kan. Ibu tau apa yg perlu utk kita. Lepas tu aku isi pra dip. Iaitu kos utk UiTM. Ini utk sesiapa yg tak mampu. Kalau dpt aku tak perlu bayar apa2 yuran. Semua free of charge. Huhu!

Then, dah tiba masanya utk check UKCG, iaitu ujian kelayakan calon guru. OMG! mmg tak sangka, aku layak. Ok! aku pun p lah ujian tuu. Dah lepas semua, just tunggu result jalah. Lepas beberapa hari, aku dapat temuduga utk UiTM kos Pengajian Sukan. Ya Allah, happy sesangat56x!!!!!!! Bila dah interview tu. Tunggu result lagi........

Sebulan kemudian... result maktab keluar, aku lulus ujian kelayakan. Rezeki!! Tapi tak dapat masuk maktab lagi.... kena iv dulu. hari rabu minggu ni. Mak aku paling exited! Aku tak rasa apa pun. Just bersyukur sbb dpt buat mak happy kejap. Hehe. Sehari lepas tu, result UPU keluar. Ya Allah, rezeki lagi. Aku dapat Sains Sukan dekat UiTM Arau Perlis. Allah  Maha Besar. Doa aku dimakbulkan. Subbahanallah... Aku happy sangat. 7/6 lapor diri. Manakala, result maktab adalah 10/6 kalau lah aku dapat maktab tu aku dapat. Just 2-3 hari ja aku jadi budak U. Hahaha.

ok! that's all. yhe conclusion is! Allah itu Maha Mengetahui. Allah segala-galanya. Solat jangan tinggal, doa jangan lupa. Allah itu Maha Mendengar. Jangan berputus asa dalam berdoa. Hidup kita tak bermakna tanpa redha Allah. Ok! terima kasih utk reading nii. Hehe. 

Assalamualaikum :)